Celostátní finále přeboru škol v orientačním běhu

Ve středu 12. června 2024 se v Brně konalo republikové finále přeboru škol v orientačním běhu. Loni se podařilo našim žákům z nižšího gymnázia vybojovat pro Karlovarský kraj dvě postupová místa, letos na krajském přeboru skončilo družstvo GOAML na druhém místě, využilo tedy tuto výhodu a spolu s ostrovskou ZŠ postoupilo. Z vyššího stupně letos postoupilo družstvo také (díky odstoupení družstva z gymnázia v Karlových Varech).

Mariánskolázeňská výprava čítala 25 závodníků a závodnic a 2 členky doprovodu. Den před samotným závodem absolvovali žáci prohlídku centra města. Na náměstí každý člen výpravy obdržel jako součást tréninku mapu Brna a dostal za úkol nakoupit si jídlo k snídani a na celý příští den a najít nějaké zajímavé místo (obojí následně zaznamenat do mapy).

Závod samotný se konal v lesoparku na mapě Rosnička. Terén je to velmi zajímavý, prudký a zarostlý. Pořadatel byl milosrdný, každý nejprve vystoupal nezávodně 1,2 km do kopce a teprve poté následovala závodní trasa z kopce dolů.

Žáci GOAML na republikovém přeboru škol vybojovali celkově 8. místo (z 20 škol), což je opravdu úžasný výsledek, vzhledem ke konkurenci a velikosti ostatních škol. Vybojovali jsme zároveň i jednu medaili, a to 3. místo v kategorii pedagogický doprovod.

Doufáme, že se nám příští rok povede opět postupový závod a zavítáme na republikové finále do zatím neznámých končin.

Všem zúčastněným děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Eva Páníková, vedoucí akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *